Mini League start pilot met A- en B-categorie

Op 19 maart 2016 start de Mini League een pilot door eerst met de A-categorie te spelen (start om 9:00 uur) en vervolgens met de B-categorie (start om 10:00 uur). Door het grote aantal teams dat dit voorjaar deelneemt hebben we in de vergadering van 7 maart besloten om deze pilot voor 4 speelronden te houden. Tussendoor zal geëvalueerd en bekeken worden hoe verder na de pilot.

Normaliter starten we aan het begin van het seizoen of kalender jaar met een aantal teams dat vervolgens toeneemt richting de winter- dan wel zomerstop. Dit kalenderjaar gingen we van start met een inschrijving van 21 teams (terwijl er maximaal 20 teams tegelijk kunnen spelen)! Natuurlijk een geweldig aantal, maar als daar nog groei bij zou komen, dan zouden we vroeg of laat teams en daarmee kinderen, de deelname moeten ontzeggen. Dat laatste willen we uiteraard niet en vandaar dat er naar oplossingen is gezocht.

Er is vooralsnog gekozen om een pilot te starten waarbij we om 9:00 uur starten met een speelronde voor de A-categorie. Aansluitend start de B-categorie om 10:00 uur. De A-categorie zijn de mini’s met “2e jaars niveau” en de B-categorie zijn de mini’s met “1e jaars niveau”.

De opzet van een speelrondes blijft in principe hetzelfde, kortom er worden 3 wedstrijden gespeeld van 13 minuten en de speelronde wordt afgesloten met een penalty ronde.

Uiteraard zullen we tegen wat praktische zaken aan gaan lopen in de pilot, maar wij hebben er zin in en nemen in vertrouwen deze stap. Tussendoor zal er geëvalueerd en bekeken worden, samen met de coördinatoren, hoe verder na de pilot. Het uitgangspunt en doel is en blijft dat zoveel mogelijk kinderen met PLEZIER deel kunnen nemen aan de Mini League.

Tot slot de pilot speelrondes:

Datum Aanvang 
A-cat.
Aanvang 
B-cat.
Vereniging
19 maart 9:00 10:00 Columbia
26 maart 9:00 10:00 ZVV ’56
2 april 9:00 10:00 Loenermark
9 april 9:00 10:00 Albatross